Reprezentativci odradili trening
0

Sušić u Minsku: "Nikad nisam imao bolju ekipu"

Sarajevo-x.com
Safet Sušić i Emir Spahić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine stigli su danas u Minsk gdje u petak igraju važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Bjelorusije. Odmah po dolasku održana je pres-konferencija za medije, a nogometši su odradili i trening.

Selektor Safet Sušić na današnjoj konferenciji istakao je da ima najbolju ekipu i da očekuje pobjedu. Dodao je da će utakmica protiv Bjelorusije biti teška, ali vjeruje u svoje igrače koji su došli po pobjedu.

"Imam u ekipi igrače koje igraju u velikim svjetskim ekipama. Na papiru smo jača ekipa od Bjelorusije. Izuzetno cijenim svakog protivnika i ekipu koja je ispred nas u grupi, nisu slučajno na tom mjestu. Ispred nas su dvije teške utakmice", rekao je Sušić.

Kazao je da je i Rumunija veoma opasna i da samo ekipa koja osvoji šest bodova u dvije utakmice ima realne šanse da bude među dvjema prvima u grupi.

Dodao je da nikad nije imao bolju ekipu.

"Došli smo da igramo i pokušamo pobijediti. Znam da neće biti lako. I meni je cilj da odem na Evropsko prvenstvo sa mojom ekipom.

Novinarima se obratio i kapiten reprezentacije Emir Spahić.

"Uvijek me je strah kada igramo protiv fizičkih spremnih ekipa, ali imamo igrače koji mogu razbiti svaku odbranu na svijetu", poručio je kapiten Spahić koji je novinarima u Bjelorusiji odgovarao na tečnom ruskom jeziku.

Da su u odličnoj formi reprezentativci BiH su pokazali i na današnjem treningu. Sušić je rekao da su njegovi momci motivisani i da je siguran da će dati sve od sebe na sutrašnjoj utakmici.

Vezani članci