Nogomet
36

Sušić: Treninzi su tu da se pokaže na koga možemo računati

Klix.ba
Safet Sušić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor bh. reprezentacije Safet Sušić je na prvom treningu uoči početka kvalifikacija za Euro 2016. kazao kako su svi zadovoljni onim što su zatekli u trening centru te da će pripreme proći u najboljem redu.

"Vjerujem da ćete nas kritikovati što smo zatvorili pripreme, ali dosta ste insistirali na tome i kritikovali nas što nismo počeli koristiti Trening centar. Od danas koristimo ovo što nam je na raspolaganju, svi smo zadovoljni i imamo najbolje uslove da se pripremimo za ono što nas očekuje", kazao je Sušić.

Današnjem treningu prisustvovali su samo neki igrači koje je Sušić pozvao na okupljanje, dok je dio njih morao otići u Sarajevo da završi proceduru oko viza za Veliku Britaniju. Na povredu se danas žalio Lulić, te zbog toga neće trenirati.

"Lulić se žali na povredu, nije ništa ozbiljno, ali neće danas trenirati. Sinoć smo čekali Šunjića, nismo imali predviđeni sastanak, a danas prije ručka ćemo razgovarati o ciljevima i očekivanjima u ovim narednim kvalifikacijama. Sigurno je da je start važan, protiv Kipra moramo pobijediti i mirnije dočekati preostale utakmice u ovoj godini", izjavio je Sušić, te dodao:

"Imamo problem sa igračima, ali treninzi su tu da se pokaže na koga možemo računati. Imamo Šunjića, Bičakćića i Vranješa kao i Hadžića i Bešića koji mogu igrati na tim pozicijama koje su ostale prazne odlaskom i povredama, ali ja sam rekao da će se odsustvo ovih igrača osjetiti ukoliko ovi ne budu igrali kako treba. Međutim, normalno je da se ljudi u nekim godinama opraštaju od nogometa, tako je svugdje u Evropi", zaključio je Sušić.