Uoči utakmice sa Grčkom
0

Sušić pozvao Papca, bez Muslimovića, Misimovića...

Sarajevo-x.com
Safet Sušić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Selektor A-reprezentacije BiH, Safet Sušić, za prijateljsku utakmicu sa Grčkom je pozvao Sašu Papca, ali ne i Zlatana Muslimovića, kao ni igrače koji nastupaju u Rusiji, Zvjezdana Misimovića, Elvira Rahimića, Senijada Ibričića i Ognjena Vranješa, dok je poziv dobio Adnan Zahirović.

Sušić je objavio spisak igrača koji će 10. augusta igrati prijateljski susret protiv reprezentacije Grčke na stadionu Asim Ferhatović Hase. Novost je to što je poziv stigao Saši Papcu, ali ne i Zlatanu Muslimoviću.

Tako se na spisku nalaze sljedeći igrači: Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Mensur Mujdža, Boris Pandža, Emir Spahić, Adnan Mravac, Saša Papac, Darko Maletić, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Mehmed Alispahić, Semir Štilić, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Adnan Zahirović, Sejad Salihović i Muhamed Bešić.

Sušić je ranije donio odluku da ne pozove igrače koji igraju u Rusiji, tako da protiv Grčke neće biti Zvjezdana Misimovića, Elvira Rahimića, Senijada Ibričića i Ognjena Vranješa. Dres reprezentacije će obući Adnan Zahirović.

Selektor je pokušao objasniti situaciju sa našim napadačem Muslimovićem. Rekao je da ga nije uspio kontaktirati, ali i da će računati na njega za utakmicu sa Bjelorusijom ukoliko Zlatan nađe klub.

Selektor je izrazio zadovoljstvo odzivom Saše Papca, jer su na njegovoj poziciji ranije morali igrati Senad Lulić i Sejad Salihović. Ova dva igrača su se često priključivali napadu, tako da su ostavljali "rupe" u odbrani. Sušić vjeruje da će odbrana igranjem Papca biti mnogo jača, što može biti ključno u susretima sa Bjelorusijom.

Vezani članci