Nogomet
458

Sušić objavio spisak za Vels i Belgiju, pozvao i Spahića

Piše: D. B.
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić odabrao je igrače na koje računa za kvalifikacijske susrete sa Velsom i Belgijom, a na spisku se ponovo našao i bivši kapiten Emir Spahić, koji se nedavno oprostio od državnog tima.

Pozivanje Spahića u reprezentaciju je poprilično veliko iznenađenje, a selektor je objasnio zašto se odlučio za njegov povratak u redove Zmajeva.

"Prilikom opraštanja Spahića ostavljana je mogućnost da ga ponovo pozovem ukoliko bude potrebno, a posljednje utakmice su pokazale da je on još uvijek potreban timu. S obzirom koliko njemu znači reprezentacija kojoj je mnogo dao, opet sam ga pozvao jer sam shvatio da nam je neophodan“, rekao je selektor Safet Sušić.

Na spisku se nalaze: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Emir Spahić, Avdija Vršajević, Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Sanjin Prcić, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Muhamed Bešić, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Edin Višća.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 6. oktobar u Trening centru NS BiH u Zenici.

Utakmica Vels - Bosna i Hercegovina se igra u Cardiffu 10. oktobra na stadionu “Cardiff City FC” s početkom u 19:45 sati. Reprezentacija BiH će ugostiti Belgiju na stadionu "Bilino Polje" u Zenici 13. oktobra, a utakmica počinje u 20:45 sati.