|

Sušić o priznanju O'Learyja: Čitav svijet je vidio da su nas sudije oštetile na SP-u

Sušić o priznanju O'Learyja: Čitav svijet je vidio da su nas sudije oštetile na SP-u
98
Piše: N. J.
9.11.2014. u 12:38
75
komentara
98

dijeljenja
Sušić o priznanju O'Learyja: Čitav svijet je vidio da su nas sudije oštetile na SP-u Safet Sušić i Edin Džeko (Foto: EPA)
Novozelandski sudija Peter O'Leary je nakon 140 dana odlučio priznati da je pogriješio kada je poništio gol Edina Džeke u utakmici koju su BiH i Nigerija igrali 21. juna na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
Ta greška je našu reprezentaciju najvjerovatnije eliminisala sa SP-a, jer bi utakmica koju su izabranici selektora Safeta Sušića izgubili 1:0 otišla u drugom smjeru.

Komentarišući ovo priznanje O'Learyja, selektor Sušić je za Klix.ba rekao:

"Naravno da će priznati. Pa čitav svijet je vidio da je Džeko bio 'unutra' čitav metar, da ofsajda nije bilo i da smo oštećeni. Međutim, sada je o tome kasno pričati, jer bilo je to što je bilo", rekao je Sušić.

On je dodao da je to bila ključna utakmica za 2. mjesto u našoj grupi na SP-u te da je zbog toga bio začuđen što je sudijski posao povjeren Novozelanđanima.

"Takve utakmice morale bi suditi vrhunske sudije, a ne nekakvi anonimusi. Što se tiče tog ofsajda, za to je najviše kriv pomoćni sudija koji je podigao zastavicu, a glavni sudija je onda samo poštovao njegovu procjenu", navodi Pape.

U svome priznanju greške, O'Leary je naveo kako je nakon utakmice BiH - Nigerija prošao kroz težak period.
Prijavi grešku


Komentari (75)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...