|

Sušić o Milanu Đuriću: Ne možemo zvati svakog igrača čim postigne gol

Sušić o Milanu Đuriću: Ne možemo zvati svakog igrača čim postigne gol
171
Piše: N. J.
10.11.2014. u 21:06
185
komentara
171

dijeljenja
Sušić o Milanu Đuriću: Ne možemo zvati svakog igrača čim postigne gol Milan Đurić
Edin Džeko neće igrati protiv Izralea 16. novembra igrati u Haifi, te će Zmajevi u tom susretu biti bez klasičnog napadača. Ipak, selektor Safet Sušić je, umjesto klasičnom napadaču, naknadni poziv danas uputio veznjaku Rijeke Zoranu Kvržiću.
Sušić je za Klix.ba izjavio kako će i bez Džeke naša selekcija u Izraelu biti ofanzivna, jer ima rezervnu opciju.

Obrazlažući poziv Kvržiću, kazao je da će mu u Izraelu trebati brzi i okretni igrači poput njega, jer ćemo biti orijentisani na kontranapade.

Međutim, za poziv klasičnom napadaču Sušić se nije odlučio, a to je obrazložio riječima da trenutno nema nijednog napadača koji je po kvalitetu blizu Edinu Džeki i Vedadu Ibiševiću da bi ga mogao pozvati u reprezentaciju.

Na naš upit o Milanu Đuriću, koji je igrao za našu mladu reprezentaciju i prije dvije godine u utakmici na Koševu dao tri gola Njemačkoj, te bio strijelac jučer za Cesenu u meču protiv Chieva, Sušić je kazao da njegov poziv Đuriću najviše ovisi o samom igraču.

"Ne možemo zvati svakog igrača čim postigne gol. Đurića pratim već neko vrijeme, znam da je dva puta ove sezone bio u početnoj postavi Cesene i znam da je jučer dao gol u 88. minuti. Međutim, sve to još nije dovoljno da bi dobio poziv. U svakom slučaju, on je potencijalni reprezentativac, pratim njegove igre", odgovorio je Pape.
Prijavi grešku


Komentari (185)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...