Nogomet
32

Milan Đurić za Klix.ba: Sa Miralemom Pjanićem sam razmijenio dres

Piše: A. D.
Velike zasluge za dolazak Milana Đurića pod zastavu Bosne i Hercegovine pripadaju Vladi Jagodiću.

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine prije dvije godine u naš mladi tim pozvao je u to vrijeme anonimnog Milana koji je već na prvim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za mlade Zmajeve.

Danas sa uspjehom nastupa u Seriji A, a na posljednje dvije utakmice svoje Cesene igrao je u startnoj postavi. Sinoć je odigrao 65 minuta u porazu od Rome na Olimpicu.

"Nadam se da sam iskoristio priliku koja mi se ukazala. Igrali smo protiv dvije najjače ekipe u Italiji protiv kojih nije sramota izgubiti. Ja sam zadovoljan svojim nastupom”, kaže Đurić za Klix.ba.

U Seriji A nije lako opstati

Stigao je sinoć porazgovarati sa zemljakom Miralemom Pjanićem.

"Razgovarali smo nakon utakmice, ali se nismo doticali naše reprezentacije. Sa Miralemom sam razmijenio dres”, dodaje Đurić.

Upitali smo ga nada li se da će mjesto u najboljoj jedanaestorci zadržati i na narednim utakmicama.

“Moja je želja na svakoj utakmici biti u startnoj postavi, ali je trener taj koji odlučuje. Konkurencija je velika, a ja se ne predajem”, iskren je Milan.

Put do opstanka u Seriji A posut je trnjem, ali su u Ceseni optimistični.

"Sanjamo opstanak, a znamo da će biti izuzetno teško. Do posljednje utakmice ćemo se boriti. Moje mišljenje je da možemo opstati. Imamo kvalitetan tim, a jedino što Ceseni nedostaje je iskustvo igranja u najboljem rangu. Mi smo u ovoj sezoni debitanti”, kaže naš sagovornik.

Posljednju utakmicu u državnom dresu odigrao je za naš mladi tim. Bio je dio generacije kojoj je za dlaku promaklo veliko takmičenje. Svlačionicu je dijelio sa Zahirovićem, Sipovićem, Sušićem, Kvesićem, Višćom, Bešićem, Stevanovićem, Bilbijom, Grahovcem i ostalim mladim nadama.

Visoke ambicije

"Rijetko sam u kontaktu sa nekim od njih, iako s vremena na vrijeme porazgovaramo putem interneta. Neki dan sam razgovarao sa Enesom Sipovićem. Rekao mi je da je i danas u Rumuniji", govori Đurić.

Ne skriva ambicije da se jednog dana nađe među najboljim bosanskohercegovačkim igračima. U prilog mu ide to što igra u jednoj od najjačih liga svijeta.

"Prije svega, nadam se da će Cesena igrati dobro, potom da ću i ja lično pružati partije dostojne reprezentativnog dresa, a onda bih volio i nadao se prilici", iskren je Đurić.

Pred Zmajevima je važna utakmica u Izraelu, a Milan čvrsto vjeruje u trijumf.

"Smatram da smo kvalitetnija reprezentacija od Izraela. Mišljanja sam da ćemo pobijediti u Haifi, mada će biti teško. Domaćin će imati veliki podršku svojih navijača", dodao je na kraju Đurić.