Nogomet
0

Sušić nije jedini selektor koji neće biti na izvlačenju grupa Mundijala

Klix.ba
Selektor Zmajeva Safet Sušić (Foto: AFP)
Selektor Zmajeva Safet Sušić (Foto: AFP)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić jučer je propustio let za Brazil te neće prisustvovati današnjem izvlačenju grupa za Svjetsko nogometno prvenstvo koje se igra naredne godine.

Osim Sušića, izvlačenju grupa neće prisustvovati selektori Urugvaja Oscar Tabarez, koji je imao operaciju leđa, te selektor Meksika Miguel Herrera, koji je sinoć imao utakmicu sa klubom America koji također vodi.

U izvlačenju grupa Mundijala učestvovat će nogometne legende Fernando Hierro, Zinedine Zidane, Fabio Cannavaro, Lothar Matthaus, Mario Kempes, Cafú, Geoff Hurst i Alcides Ghiggia. Današnjem izvlačenju prisustvovat će blizu 1.300 gostiju i 2.000 novinara.

FIFA i vlasti Brazila u organizovanje prvenstva uložili su oko 11 milijardi dolara, dok će samo na današnje izvlačenje biti potrošeno oko 11 miliona dolara.

Izvlačenje će biti održano u ogromnom šatoru veličine avionskog hangara površine 9.000 kvadratnih metara, koje će osvjetljavati 36 tona teška rasvjeta. Ceremonija izvlačenja grupa trajat će 90 minuta i gledat će se u 190 zemalja svijeta.

Žrijeb grupa počinje u 17:00 sati po našem vremenu uz direktan prijenos na BHT.