Protiv Alžira napadački
4

Sušić: Mladi igrači su opravdali moje povjerenje

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Selektor seniorske reprezentacije BiH Safet Sušić u intervjuu za oficijelnu stranicu NSBiH je govorio o današnjem susretu s Alžirom te o odigranim susretima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Sušić je rekao da nema isti pristup kvalifikacionim i prijateljskim susretima. U prvom slučaju selektor analizira igru protivnika i razmišlja o najboljem rješenju, dok u drugom slučaju vodi računa isključivo o svojoj ekipi od koje traži da dobro odigra. Te susrete koristi za eksperimente, sastaviti najbolju ekipu i pobijediti nije najvažnije.

On je dodao kako to ne znači da protiv Alžira Zmajevi neće igrati na pobjedu. Sušić je rekao da će njegova ekipa igrati otvoreno s namjerom da postigne golove i pokaže vrijednost kako bi se dobri utisci o reprezentaciji i dalje zadržali. Ipak, eventualni poraz od Alžira ne bi bio katastrofa, smatra naš selektor.

Pape je zadovoljan stavom i igrama mlađih igrača koji su dobili priliku zaigrati za A reprezentaciju.

Od nastavka kvalifikacija za SP u Brazilu Sušić očekuje borbu do samog kraja te se nada ostvarenju našeg zajedničkog cilja, a to je plasman na ovo veliko takmičenje. za to će nam biti potrebni zdravi igrači i čuvanje od suspenzija.