Loše vijesti iz St. Gallena
0

Sušić: Lulić ne igra zbog povrede, ali to nije veliki hendikep

Piše: Dalibor Bošnjak
Senad Lulić
Senad Lulić
Bh. reprezentativac i igrač rimskog Lazija, Senad Lulić, propustit će prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Brazila zbog povrede.

Lulić se nažalost povrijedio u sinoćnjem susretu Lazija i Fiorentine. Naš reprezentativac je igru napustio u 29. minuti. Čini se kako je povreda ozbiljnije prirode pa je Lulić bio primoran obavijestiti selektora Safeta Sušića da nije u mogućnosti pomoći Zmajevima u utakmici protiv velikog Brazila.

Kako javlja naš reporter iz St. Gallena, Lulić je rekao da mu je veoma žao što ne može igrati protiv Brazila te je poželio sreću saigračima iz reprezentacije u utakmici koja se igra u utorak na stadionu AFG Arena od 20 sati.

Selektor Sušić također žali zbog odsustva kvalitetnog igrača, ali smatra da to nije veliki hendikep, jer se radi o prijateljskom susretu.

"Šteta je što Lulić neće igrati protiv Brazila. Šta da kažem, sudbina. Zvao me je sinoć i rekao da je povrijeđen. Njegovo odsustvo je hendikep, ali ne veliki, jer se radi o prijateljskom susretu. Sreća pa ne igramo neku važnu utakmicu kvalifikacija. Imamo 17 igrača i moći ćemo se suprotstaviti Brazilu", izjavio je Sušić u telefonskom razgovoru iz St. Gallena za portal Sarajevo-x.com.

Sušić je dodao da je atmosfera u reprezentaciji odlična te da se očekuje dolazak igrača koji su sinoć nastupali za svoje klubove.