Nogomet
116

Sušić: Dolaskom Kolašinca dobili smo igrača za narednih deset godina

FENA
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dolaskom Seada Kolašinca reprezentacija je dobila mladog igrača na kojeg može računati u narednih deset godina, izjavio je Agenciji Fena selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

Odbrambeni igrač njemačkog Schalkea priliku za debi imat će 18. novembra u St. Louisu (SAD) na prijateljskoj utakmici protiv Argentine.

Sušić je kazao da će Kolašincu najvjerovatnije dati priliku u tom susretu, ali da ga neće forsirati jer se nije uigrao s ostalim igračima reprezentacije BiH što bi se moglo loše odraziti na njegovo samopouzdanje.

"Za nas je velika stvar što smo dobili takvog igrača. Upoznat sam s njegovim sposobnostima, a na njemu je da se dokazuje i izbori mjesto u Schalkeu i reprezentaciji. Protiv Argentine će vjerovatno dobiti minutažu, ali za mladog igrača nije baš najbolja opcija debitovati protiv tako snažne reprezentacije", objasnio je Sušić.

Sušić smatra da je bitno protiv Argentine ostvariti pozitivan rezultat jer BiH još nije ostvarila pobjedu protiv protivnika takvog renomea. Za taj susret pozvao je 18 igrača i najavio da će igrati najbolji sastav BiH.

"Nama je rezultat u tom susretu itekako važan jer nikada nismo pobijedili jednu veliku reprezentaciju. Kada budemo pobjeđivali velike moći ćemo se i mi smatrati velikim", zaključio je Sušić.

U Nogometni savez BiH danas je zvanično stigla potvrda iz FIFA-e da je prihvaćen zahtjev Seada Kolašinca i NSBiH za promjenu sportskog državljanstva, čime je taj igrač stekao pravo nastupa za reprezentaciju BiH.

Sušić je odlučio da ga pozove za meč s Argentinom, umjesto Senada Lulića koji se još nije dovoljno oporavio od povrede.