Novi broj lista
0

Sušić, Barbarez, Spahić, Džajić i drugi govore za Sport Centar

Sarajevo-x.com
Sedmična sportska revija Sport Centar i u 36. broju donosi zanimljive sadržaje o bh. fudbalu, glavnim kandidatima za mjesto trenera A tima, ispovijest Mirze Teletovića, jednog od najboljih bh. košarkaša, te ekskluzivne razgovore sa Draganom Džajićem i Nikolom Karabatićem, jednim od najboljih svjetskih rukometaša.

Tu je i priča o dnevnicama naših takmičara na predstojećim ZOI 2010. u Vancouveru. Sport Centru bh. kapiten Emir Spahić otkrio je u kojem bi evropskom klubu mogao nastaviti karijeru, a svoju priču ispričali su i Semir Štilić i Džemal Berberović.

Safet Sušić, najvjerovatniji nasljednik Miroslava Blaževića, poručio je javnosti da ne može obećati plasman na Evropsko prvenstvo, a Sergej Barbarez, za kojeg se špekuliše da bi mogao biti Sušićev asistent, poručio je: "Ne želim biti ničiji pomoćnik".

Košarkaš Mirza Teletović, član Caje Laboral, objasnio je novinarima Sport Centra da nije u sukobu sa selektorom, ali da se stvari u državnom timu moraju popraviti u korist igrača.

Ispadanje bh. reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za SP 2010. prokomentarisao je i legendarni Dragan Džajić, bivši fudbalski as Crvene zvezde i SFR Jugoslavije, a Sport Centar je kontaktirao i Harisa Seferovića, najboljeg strijelca nedavno odigranog SP-a (U 17) koji kaže da bi volio igrati za BiH, ali objašnjava u čemu je problem.

"Trenutno imam jedan, jedini cilj je, a to je da potpišem profesionalni ugovor. Čelnici Grasshoppersa su mi rekli da ćemo sjesti i pričati nakon što se iz BiH vratim sa odmora, a to je u prvim danima januara 2010. godine. Ukoliko bi nekada u budućnosti u isto vrijeme dobio poziv za A selekcija Švicarske i BiH, ne znam šta bi uradio", rekao je Seferović.

Vezani članci