"Uvijek nas motiviše"
25

Surovo iskrena izjava igrača Intera o treneru Inzaghiju: Uvijek je pod stresom, kada viče preglasan je

K. H.
Dumfries u dresu Intera
Dumfries u dresu Intera
Nogometaš Intera Denzel Dumfries kaže da je trener ovog tima Simone Inzaghi nekada toliko glasan da mu je drago što promijeni stranu i ode igrati na dio terena gdje ne čuje svog trenera.

Ovaj bočni nogometaš iz Nizozemske kaže da je Inzaghi trener koji je uvijek "pod stresom", a da ga je nekada teško slušati koliko glasno se dere na svoje igrače i traži da rade ono što on očekuje od njih.

Ipak, dodaje da Inzaghi uvijek pronađe način da motiviše svoje igrače, a da mu se posebno sviđa to što od svojih igrača uvijek traži da idu u napad. Za kraj je dodao kako je cilj Intera u ovoj sezoni osvajanje titule prvaka.

"Inzaghi je uvijek pod stresom i uvijek puno priča. Ponekad ga ne čujem jer se koncentrišem na utakmicu, ali on viče toliko glasno na mene, da je to ponekad čak i preglasno. Zapravo, sretan sam kada mijenjamo strane i kada ne igram na onoj na kojoj je on", rekao je Dumfries pa nastavio:

"Ali, to je trener koji te uvijek motiviše. Uvijek te tjera u napad i to mi se sviđa. Ne smijemo se skrivati u igri ili bježati od očekivanja. Prošle godine smo imali sjajnu Ligu prvaka, ali ove godine je cilj titula prvaka u Italiji."

Dumfries je u ovoj sezoni za Inter odigrao dva meča, a postigao je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju. U klub je došao iz PSV-a u augustu 2021. godine za 15 miliona eura.

U prošloj sezoni je odigrao ukupno 51 meč u svim takmičenjima, a postigao je dva pogotka i upisao sedam asistencija.