Vatreni navijač iz Australije
1.4k

Supruga će dopustiti navijaču Bradforda odlazak na Wembley ako sakupi milion lajkova

Klix.ba
Navijač Bradforda David Bowers iz Melbourna ima ogromnu želju da gleda uživo utakmicu finala engleskog Liga kupa protiv Swanseaja, ali će mu supruga dozvoliti odlazak samo ako sakupi miliona lajkova za fotografiju koju je postavio na Facebook.
"Porijeklom sam iz Bradforda, a sada živim u Australiji i navijač sam ovog kluba otkad znam za sebe. Pomozite mi da stignem do Wembleyja baš kao što je to uradio Bradford City", napisao je David Bowers na svom FB profilu.

U trenutku pisanja ovog teksta, Bowers je prikupio više od 370 hiljada lajkova i uskoro će biti na pola puta do cilja. Podršku mu pružaju i brojni svjetski mediji koji su objavili njegovu priču i tako mu pomogli u prikupljanju lajkova.

Ovaj vatreni navijač kaže da želi biti dio historije bez obzira na rezultat koji će Bradford ostvariti na legendarnom engleskom stadionu.

"Mnogi mi govore da uštedim novac, jer će Swansea slaviti. Nije poenta u pobjedi Bradforda, već u tome da ću se u budućnosti moći osvrnuti i reći da sam bio tamo kada je Bradford igrao finale", rekao je Bowers.

Podsjećamo da je Bradford, čiji tim vrijedi oko 10 hiljada eura, do finala stigao izbacivši Arsenal, Wigan Athletic i Aston Villu.