Zajedno u dokumentarcu
137

Supruga bivšeg asa Cityja zaplakala kad je rekao da prelazi u Saudijsku Arabiju za 35 miliona eura godišnje

H. H.
Riyad Mahrez i Taylor Ward (Foto: Instagram)
Riyad Mahrez i Taylor Ward (Foto: Instagram)
U ljeto 2023. godine Riyad Mahrez (32) potpisao je za saudijski Al-Ahli nakon više od devet godina provedenih u Engleskoj, ali taj transfer nije baš najbolje prihvatila njegova supruga.

Mahrez je postao jedan od najplaćenijih nogometaša na svijetu sa godišnjom platom od 35 miliona eura, ali njegova supruga Taylor Ward (26) burno je reagovala nakon saznanja da mora napustiti Englesku.

Mahrez i njegova supruga Taylor, inače kćerka bivšeg nogometaša Ashley Warda, dio su nadolazećeg dokumentaraca koji dublje prodire u živote partnera nogometaša.

Oni se pojavljuju u seriji pod nazivom 'Married to the Game" koja će premijereno biti emitovana 23. februara, a u dijelu koji se već pojavio, Taylor je objasnila kako se osjećala kada je saznala da sele u Saudijsku Arabiju.

"Riyad me je nazvao i jednostavno mi rekao da se selimo u Saudijsku Arabiju. Rekla sam mu da ne idem nigdje i da ću ostati sama kod kuće", objasnila je Ward kroz suze, na što joj je Mahrez rekao:

"To je dio nogometne karijere, zar ne?".

Prethodno je Riyad bio u braku s Ritom Johal (29), s kojom ima dvije kćerke. Rastavili su se početkom 2020. godine.

Podsjetimo, Mahrez je pet godina bio igrač Manchester Cityja s kojim je osvojio sve, uključujući i historijsku prvu Ligu prvaka za engleski klub.

Na Etihad je stigao iz Leicestera sa kojim je 2016. godine senzacionalno osvojio titulu prvaka Engleske.