Nogomet
10

Suljić: Važno je da Libertas pobijedimo što većom razlikom

Piše: D. B.
Asmir Suljić
Asmir Suljić
Večeras se na stadionu Asim Ferhatović Hase igra prva utakmica 1. pretkola Evropske lige između Sarajeva i Libertasa. Igrač našeg predstavnika, Asmir Suljić, istakao je važnost visoke pobjede svog tima.

Prema Suljićevim riječima, ekipa je spremna za večerašnji duel, a loša realizacija s priprema bi trebala biti prošlost.

"Spremili smo se kao i za svaku utakmicu, maksimalno ozbiljno, kako bismo ostvarili što bolji rezultat pred revanš. Porazi i slaba realizacija tokom priprema me ne brinu, jer igramo dosta dobro i stvaramo prilike. Naši napadači će to popraviti večeras. Imali smo naporne pripreme, noge su pomalo teške, ali pada koncentracije neće biti", izjavio je Suljić za portal Klix.ba.

Popularni šejtan je istakao važnost pobjede sa što više golova u mreži Libertasa.

"Sigurno je da smo favoriti u ovoj utakmici i nadam se da ćemo to opravdati već u prvoj utakmici. Važno je da pobijedimo uz što veću razliku kako bismo podigli samopouzdanje", smatra Suljić.

Slaba realizacija je dijelom rezultat odlaska najboljeg strijelca BHT Premijer lige, Emira Hadžića, koji je karijeru nastavio u Izraelu.

"Problem realizacije sigurno je povezan sa Hadžijinim odlaskom, on je sve situacije pred golom znao s lakoćom rješavati. Ipak, siguran sam da će naši napadači početi postizati pogotke, a nadam se i pojačanjima, uz koja možemo dosta napraviti ove sezone", završio je Suljić.

Utakmica između Sarajeva i Libertasa počinje u 20:30 sati.