Nogomet
38

Sulejman Smajić: Žalimo zbog kiksa protiv Zvijezde, u Travnik idemo pobijediti

Piše: D. B.
Sulejman Smajić (Foto: Klix.ba)
Sulejman Smajić (Foto: Klix.ba)
Olimpic je u subotu u okviru 8. kola BHT Premijer lige dočekao Zvijezdu u utakmici koja je Vukovima mogla mnogo toga lijepog donijeti, no, to se nije dogodilo. Umjesto pobjede i drugog mjesta na tabeli, Olimpic je upisao neočekivan poraz.

Najbolji igrač Olimpica, Sulejman Smajić, u kratkom razgovoru za portal Klix.ba je rekao da ekipa žali onim što je izgubljeno na Otoci protiv Zvijezde

"Izgubili smo zaista naivno. Imali smo vodstvo 1:0 pa 2:1, a i dalje smo srljali. To nam se i osvetilo, jer smo zbog naših grešaka primili dva pogotka. Da smo pobijedili, bili bi drugi na tabeli. Šteta", izjavio je Smajić.

U 9. kolu, koje se igra u srijedu, Olimpic gostuje u Travniku, a Smajić se nada pobjedi Vukova.

"Nakon neugodnog poraza od Zvijezde nadam se da ćemo to ispraviti protiv Travnika. Mi respektujemo Vezire jer su iskusna ekipa, ali ćemo učiniti sve kako bismo pobijedili. U Travnik idemo po sva tri boda", kazao je sjajni nogometaš ekipe s Otoke.

Svojom je formom u ovoj sezoni zadovoljan, ali na prvo mjesto stavlja ekipu.

"Zadovoljan sam svojim igrama, ali kad izgubiš, najmanje je bitan pojedinac. Ipak, raduje me što sam odigrao svih osam utakmica i što nemam problema s povredama", završio je Smajić rekavši da je cilj njegove ekipe ove sezone osvojiti mjesto na tabeli koje donosi nastup u Evropi sljedeće godine.