Nogomet
30

Smajić: U dobroj sam formi, lijepo nas je vidjeti na drugom mjestu

Piše: D. B.
Sulejman Smajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Smajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Olimpic se nakon četiri odigrana kola BHT Premijer lige nalazi na drugom mjestu sa dvije pobjede i dva remija, a za dobre igre Vukova najazlužniji je Sulejman Smajić, pojačanje koje je ove sezone stiglo iz Željezničara. On je postao "mozak" ekipe s Otoke.

Smajić je zadovoljan igrama ekipe i trenutnom pozicijom te se nada nastavku pozitivnog niza.

"Za sad sve funkcioniše kako treba. Olimpic igra dobro, a i ja sam u dobroj formi. Međutim, forma ekipe mi je važnija od mog učinka. Zasad smo na drugoj poziciji i lijepo nas je vidjeti tu. Ako želimo ostati u vrhu, moramo nastaviti s dobrim igrama. Ipak je ovo tek početak sezone", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

Njegova forma se nakon odlaska iz Željezničara drastično popravila, a može se reći da je postao "mozak" svoje nove ekipe i izrastao u pravog vođu na terenu.

"Odlaskom iz Željezničara me stvarno dobro krenulo, a najbitnije mi je da sam zdrav i da me povrede zaobiđu. To nažalost nije bio slučaj dok sam bio na Grbavici, gdje sam imao dosta pehova. Molim Boga za dobro zdravlje, a igre će biti sve bolje", kazao je Smajić, koji je u četiri odigrana kola postigao jedan pogodak uz dvije asistencije. Osim toga, bio je kreator svih opasnih akcija Vukova.

Ekipom je također zadovoljan.

"Naša je ekipa spoj mladosti i iskustva. Imamo dosta provjerenih igrača koji sa mladim čine lijepu kombinaciiju", smatra nogometaš Olimpica.

U 5. kolu BHT Premijer lige Vukovi gostuju u Vrapčićima kod Veleža.

"Rođeni su kvalitetna ekipa koju dosta respektujemo i tako ćemo se tamo i postaviti. Idemo da se nadogravamo, a boljli neka pobijedi", kazao je Smajić.