Nogomet
103

Sulejman Smajić: Protiv ljutog rivala ćemo ovjeriti titulu

Piše: D. B.
Kako se bliži 101. gradski derbi, tako i nogometna atmosfera u glavnom gradu BiH dostiže svoj vrhunac. Nogometaš Željezničara Sulejman Smajić istakao je namjeru svoje ekipe da protiv Sarajeva ovjeri titulu prvaka BiH.

Smajić je rekao da je derbi posebna utakmica te da zbog toga Plavi namjeravaju ostvariti slatku pobjedu protiv rivala s Koševa i tako odbraniti titulu.

"Susret Sarajeva i Željezničara je uvijek posebna i drugačija utakmica u odnosu na ostale. Pobjeda u derbiju je slađa, a to će biti nešto specijalno ukoliko slavimo u srijedu i tako odbranimo titulu. Pobjedu sigurno želimo, kao i ovjeru titule prvaka BiH", izjavio je Smajić.

Smajić smatra da su Emir Hadžić i Asmir Suljić najopasniji u redovima Sarajeva, ali da Željezničar ima kvalitetniju ekipu, veću želju i motiv za pobjedu. Prognozirao je da će biti 2:0 za Plave.

"Mislim da smo kvalitetniji od komšija. Istina, oni imaju nekoliko sjajnih pojedinaca od kojih su najopasniji Suljić i Hadžić, ali snaga našeg tima je kolektiv. Zato i jesmo na prvom mjestu, šampioni smo i gazde u gradu drugu godinu zaredom. Utakmicu će odlučiti želja i motiv, a mi toga imamo napretek. Prednost će nam biti i naši navijači koji će nam davati podršku kao nikad do sada da pobijedimo ljutog rivala i tako ovjerimo titulu. Moje prognoza je 2:0 za nas", zaključio je Smajić.