Nogomet
0

Eldin Adilović: Želimo trijumf, bilo bi lijepo danas proslaviti titulu

Piše: D. B.
Eldin Adilović
Eldin Adilović
Sjajni napadač FK Željezničar, Eldin Adilović, uoči večerašnjeg 101. gradskog derbija je izjavio da njegov tim namjerava pobijediti rivala FK Sarajevo i proslaviti titulu pred svojim navijačima.

"Ovu utakmicu čekamo cijelu polusezonu. Ipak je to derbi i jedan susret godišnje sa Sarajevom na našem terenu. Trebamo iskoristiti ovu priliku, pobijediti i proslaviti titulu sa našim navijačima na Grbavici. Pritisak koji imamo može biti otežavajuća okolnost, ali i dodatni motiv", izjavio je Adilović.

Ukoliko Željezničar ne pobijedi, Adilović smatra da njegov tim neće puno izgubiti.

"Mi ćemo ići na pobjedu, ali ako bismo doživjeli poraz, ne bismo puno izgubili. Potrebna su nam samo četiri boda u preostale četiri utakmice da osiguramo titulu. Odigrat ćemo najbolje što znamo i nadam se da ćemo pobijediti", kazao je napadač Željezničara.

Kao najopasnijeg igrača iz redova FK Sarajevo vidi svog konkurenta na listi strijelaca Premijer lige BiH, Emira Hadžića, koji ove sezone nemilosrdno trese mreže protivnika.

"Hadžić je prvi strijelac lige i to dovoljno govori. Međutim, on to ne bi mogao biti da nije imao dobre igrače pored sebe, tako da se zasigurno radi o kvalitetnom kolektivu. Posebno su opasni u prekidima", smatra Adilović.

On je rekao kako bi na ovom derbiju moglo biti dosta šansi na obje strane, ali i golova. Pobjednika će odlučiti ekipa koja bude više koncentrisana i efikasna.

"Mi ne možemo puno izgubiti u ovom susretu, a Sarajevo također nema razloga kalkulisati. To daje mogućnost za otvoreniju igru na obje strane. Moglo bi biti mnogo prilika i golova. Presudit će bolja koncentracija i efikasnost. Nadam se da ćemo osvojiti sva tri boda", završio je Adilović.