Nogomet
294

Sulejman Krpić za Klix.ba: Glavni smo kandidati za titulu, želimo je zbog navijača

Piše: D. B.
Sulejman Krpić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tuzlanska Sloboda je najugodnije iznenađenje jesenjeg dijela prvenstva, koji je okončala na prvom mjestu. Ekipa trenera Husrefa Musemića namjerava nastaviti u istom ritmu, a napadač Sulejman Krpić vjeruje u osvajanje titule.

Sloboda se tokom pauze pripremala u Tuzli, etno selu Stanišići i u Turskoj, a sada spremno čeka nastavak prvenstva.

"Pripreme su prošle odlično, trenirali smo u dobrim uslovima i zaista smo svi zadovoljni. Ekipa je ostala ista kao i jesenas, tako da smo se još bolje uigrali i ispravili greške koje smo ranije pravili. Promjena u ekipi nije bilo, trener Musemić vjeruje u nas. Na nama je da izgaramo na terenu i ostvarimo ciljeve", izjavio je Krpić za portal Klix.ba.

Tuzlacima jesenja titula prvaka mnogo znači, a nadaju se da će do kraja sezone zadržati prvu poziciju i postati prvaci.

"Mnogo nam znači što smo prvi na tabeli, drago mi je i zbog navijača. Titula bi u Tuzlu dobro došla, ali se moramo boriti. Neće nam biti lako, svaka utakmica će nam mnogo značiti. Mi smo glavni kandidati za titulu, a konkurenti su Zrinjski, Sarajevo i Široki Brijeg", rekao je napadač Slobode.

Sloboda će na otvaranju proljetnog dijela prvenstva igrati u Banjoj Luci protiv Borca. Krpić se nada da će u ovoj, ali i u narednim utakmicama, golovima pomoći svojoj ekipi.

"Njima su potrebni bodovi, ali i nama. U Banju Luku idemo po pobjedu, jer nam mnogo znači za prvo mjesto. Zadovoljan sam svojom formom, ali mogu još bolje. Nadam se da ću postići značajan broj golova", završio je Krpić.