Nogomet
282

Sulejman Krpić: Velika je stvar eliminisati Sarajevo, doček u Tuzli je bio fenomenalan

Piše: D. B.
Sulejman Krpić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sloboda je utorak navečer pobijedila Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase u drugoj utakmici četvftfinala Kupa BiH rezultatom 3:0, čime je ostvarila plasman u polufinale. Napadač tuzlanskog tima Sulejman Krpić istakao je veliki značaj trijumfa nad aktuelnim šampionom BiH te je izrazio oduševljenje dočekom koji su njemu i njegovim saigračima priredili njihovi navijači.

Govoreći o utakmici, Krpić je rekao da je ključ uspjeha poštivanje dogovora sa trenerom Husrefom Musemićem.

"Utakmica je bila korektna, kao i suđenje. Na Koševo smo došli s prednošću 2:1 iz prvog meča i u dobom raspoloženju nakon ligaške pobjede nad Vitezom. Razmišljali smo o Sarajevu i cilj nam je bio da prođemo dalje. Slušali smo savjete trenera Musemića, prenijeli smo sve na teren i čekali svoje šanse, koje smo iskoristili. Zaista smo igrali dobro, nismo se plašili Sarajeva, nego smo izašli i igrali nogomet", izjavio je Krpić za portal Klix.ba.

Sloboda je lakše nego se očekivalo eliminisala Sarajevo.

"Iskreno, mislio sam da će biti teže protiv Sarajeva, ali uprkos tome, mi smo odigrali veoma dobru utakmicu. Mnogo nam znači što smo izbacili Sarajevo, ipak je to veoma dobra ekipa. Sada idemo dalje, oni su pod većim pritiskom nego mi", rekao je napadač Slobode i bivši igrač Bordo ekipe.

Navijači Slobode su organizovali doček svojim ljubimcima na Tušnju, koji se bore za duplu krunu, cilj koji nisu mogli ni sanjati na početku sezone.

"Doček u Tuzli je bio fenomenalan, navijači su uvijek uz nas, bodre nas i svaka im čast što su nas dočekali. Na početku sezone smo razmišljali o opstanku, a kako je vrijeme prolazilo, vidjeli smo da možemo mnogo više. Bit će svega do kraja sezone, ali se nadam da ćemo donijeti barem jedan trofej u Tuzlu. Svi smo ga zaslužili. Svjesni smo gdje se nalazimo, pokušat ćemo što bolje završiti sezonu", završio je Krpić.