Najbolji strijelac
658

Sulejman Krpić napušta Željezničar i karijeru nastavlja u južnokorejskom Suwonu

N. K.
Sulejman Krpić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji strijelac Željezničara i Premijer lige Bosne i Hercegovine Sulejman Krpić (28) karijeru će nastaviti u južnokorejskom klubu Suwonu, saznaje portal Klix.ba.

Azijski klub i Plavi već su postigli dogovor te je ostalo samo da se sredi papirologija kako bi transfer bio finaliziran.

Klub s Grbavice će tom prilikom, kako saznajemo, inkasirati oko 250.000 eura, što će biti solidna finansijska injekcija budući da se Plavi nalaze u teškoj finansijskoj situaciji, najviše zbog toga što nisu izašli u Evropu prošlog ljeta.

Željo je po okončanju jesenjeg dijela već ostao bez štopera Enesa Sipovića pa je sasvim jasno da će šef stručnog štaba Amar Osim morati dovesti tri ili četiri pojačanja ukoliko želi svgrnuti najljućeg rivala Sarajevo s prvog mjesta.

Poseban akcent bit će na dovođenju štopera, ali i još nekih defanzivaca budući da je Željezničar primao mnogo pogodaka protekle jeseni. Naravno, novi napadač će također biti prioritet, jer je Krpić postigao čak 30 posto Željinih pogodaka (12 od 39).

Podsjetimo, Plavi pripreme počinju 15. januara u Sarajevu, a onda će boraviti u Međugorju i Antaliji. Do sada je dogovoreno šest pripremnih utakmica koje će Osimu dobro doći, jer je očito biti velikih promjena u ekipi.