Saznaje Klix.ba
869

Sulejman Krpić je novi nogometaš Željezničara, trebao bi riješiti sve probleme u napadu Plavih

K. H.
Sulejman Krpić (Foto: T. S./Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: T. S./Klix.ba)
Napadač Sulejman Krpić novi je nogometaš Željezničara, saznaje Klix.ba.

Krpić i Željezničar su postigli dogovor, a ugovor će biti potpisan u narednim danima, te će se iskusni 32-godišnji napadač uskoro priključiti ekipi na pripremama.

Bivši kapiten Plavih se tako nakon tri godine vraća u klub s Grbavice gdje je ostavio dubok trag.

Krpić je Željezničar napustio krajem decembra 2019. godine kada je karijeru nastavio u južnokorejskom klubu Suwonu, što je bio transfer u kojem su Plavi inkasirali blizu 500.000 KM, što je u trenutku teške finansijske situacije bila ogromna cifra.

Nakon Suwona, Krpić je igrao za Astru iz Rumunije te Tuzla City i australski Western Sydney, a njegov dolazak na Grbavicu će svakako biti veliko pojačanje za Željezničar, koji je u prvom dijelu sezone imao velike probleme s pozicijom napadača.

Ukupno, Krpić je za Željezničar odigrao 54 utakmice u svim takmičenjima, a postigao je 31 pogodak i upisao jednu asistenciju.

Željezničar je u prvoj polusezoni postigao 24 pogotka, a najbolji strijelci Plavih su Štilić, Amoah i Hodžić, koji su postigli po četiri pogotka, dok je Haračić postigao tri pogotka. S tim u vezi, jasno je da će dolazak Krpića kao izrazitog golgetera biti veliko pojačanje.

Plavi su trenutno na četvrtoj poziciji na tabeli sa 29 osvojenih bodova, četiri više od Sarajeva i četiri manje od Borca koji je treći, s tim da imaju i utakmicu manje, tačnije odgođeni derbi sa Sarajevom.