Nogomet
0

Sukob Kake i Mela na treningu Brazilaca

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Drugi dan boravka brazilskih nogometaša u Randburgu, predgrađu Johannesburga, nije prošao u mirnim tonovima. Jedini subotnji trening obilježio je sukob Kake i Felipea Mela.

Peterostruki svjetski prvaci su u petak stigli u Južnoafričku Republiku na završne pripreme za skorašnje Svjetsko prvenstvo, a tek je jedan dan bio dovoljan da živci popuste.

Kako izvještava Estado de Sao Paulo, Melo je tokom treninga vrlo oštro uklizao Kaki što je veznjaka madridskog Reala učinilo potpuno bijesnim. Toliko da je odjurio s terena uprkos brzom izvinjenju koje mu je uputio Melo.

Selektoru Dungi i njegovim asistentima je trebalo dosta vremena da smire Kaku kojeg je cijela situacija potresla više nego što je potrebno vjerovatno zbog činjenice da se nakon dugotrajnog izbivanja zbog povrede prepona tek u petak vratio punom treningu. Budući da je još uvijek nedovoljno oporavljen, propustit će nadolazeće pripremne utakmice protiv Zimbabvea i Tanzanije, 2. i 7. juna.

Kaka se nakon prijepodnevnog incidenta vjerovatno uspio potpuno smiriti kasnije tokom dana kada se s Juliom Cesarom i Juliom Baptistom opuštao igrajući golf.