Šampionske nesuglasice
0

Sukob Džeke i Zianija na treningu Wolfsburga

Sarajevo-x.com
Foto: CITYPRESS24
Foto: CITYPRESS24
Na treningu Wolfsburga došlo je do sukoba između alžirskog reprezentativca i našeg Edina Džeke u kojem je omaleni Karim Ziani nasrnuo na Džeku, piše Bild.

U Njemačkoj se svi pitaju šta se dešava sa šampionima. Nakon poraza kod kuće od ekipe HSV-a atmosfera je dodatno narušena incidentom koji se dogodio na treningu.

Nakon dva oštra starta Zianija s leđa na Džeku, naš reprezentativac mu se unio u lice nakon čega je omaleni Alžirac, visok svega 1,69 cm, u stilu boksera zamahnuo prema 1,92 cm visokom Džeki.

Trener Armin Veh incident je posmatrao sa strane, a saigrači Sylvain Distin i Alexander Madlung uspjeli su razdvojiti sukobljene fudbalere.

Sa Džekom, koji je rekao da mu je Ziani oštro startovao sa leđa što je uzrokovalo njegovu reakciju, složio se i saigrač iz reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Podsjećamo da ovo nije prvi incident na treningu Wolfsburga. U aprilu je također došlo do fizičkog obračuna između Misimovića i Alvima koji je uslijedio nakon oštrog starta nad našim reprezentativcem. Nakon toga je slijedio scenario sličan ovome.