Podebljao stanje
39

Šuker uvećao svoje bogatstvo za 5 miliona dolara, otkriveno i koliko godišnje zarađuje

N. K.
Davor Šuker (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)
Davor Šuker (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)
Bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker već tri godine se ne pojavljuje u javnosti, a sada je napokon otkriveno gdje živi, ali i na koju svotu mu se procjenjuje bogatstvo.
Naime, poznati portal CA Knowledge, koji se bavi procjenom bogatstva poznatih osoba, "obradio" je Šukera pa su tako otkrili da živi na relaciji London - Sjedinjene Američke Države.

Pišu i da često voli posjetiti Las Vegas koji je poznat po kockarnicama i dobroj zabavi, a procijenili su da Šuker na svom računu trenutno ima oko 15 miliona dolara.

Procjena je da mu na račun stiže oko milion eura godišnje budući da je 2019. godine vrijedio 10 miliona dolara.

Jasno je po ovome da je Šuker u posljednjih pet godina podebljao stanje svog računa, ali nije i dalje poznato kojim se poslovima bavi.

Podsjetimo, Šuker je karijeru počeo u rodnom Osijeku, a u karijeri je igrao za Sevillu, Real Madrid, Arsenal, West Ham te Munchen 1860.

Nosio je i titulu najboljeg hrvatskog nogometaša u historiji sve do dolaska Luke Modrića, ali zlatna kopačka iz 1998. godine zauvijek će ostati upamćen kao neko ko je postavio Hrvatsku na svjetsku nogometnu scenu.