Niko ne zna gdje je
20

Šuker nije bio na Ćirinoj sahrani, Hrvati otkrivaju razočaravajuću pozadinu ovakve odluke

K. H.
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Gotovo svi hrvatski mediji objavili su informaciju da legendarni nogometaš Davor Šuker nije bio na komemoraciji i sahrani Miroslavu Ćiri Blaževiću, a otkrivaju i moguće razloge zbog kojih se to desilo.

Kako navode, Šuker i Ćiro su posljednji put zajedno viđeni u decembru 2021. godine na premijeri filma o životu "trenera svih trenera", a kako kažu, Šuker se u posljednje vrijeme rijetko viđa u Hrvatskoj i uglavnom putuje po svjetskim destinacijama i bavi se privatnim poslovima.

Na komemoraciji i sahrani su bili gotovo svi članovi Vatrenih s kojima je Ćiro sarađivao i s kojima je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, no činjenica da se Šuker nije pojavio izazvala je brojne polemike i pitanja zbog čega se to desilo.

Otkrivaju, između ostalog, da je Šuker izuzetno ljut što je smijenjen s pozicije predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i da koristi sve moguće prilike da izbjegava susret s bivšim saradnicima, te da se zbog toga i generalno povukao iz javnog života.

Vjeruju da je trenutno u Urugvaju ili Sjedinjenim Američkim Državama te da se bavi nekretninama u koje je počeo ulagati, ali nema takve potvrde i nema tačnog razloga zbog kojeg se nije pojavio na komemoraciji i sahrani.

Hrvatski mediji na kraju dodaju kako je razočaravajuće kako Šuker, legenda svjetskog nogometa i jedan od najboljih igrača svih vremena iz ove države, nije u kontaktu s nekim od bivših saigrača i saradnika, a da s tim u vezi niko ne zna gdje se nalazi.