Lakrdija
0

Sudije u BiH priredile novi cirkus, umjesto kornera dosudili su penal

N. M.
Sudija Stefan Bokić napravio kardinalnu grešku (Foto: Screenshot/FK Kozara)
Sudija Stefan Bokić napravio kardinalnu grešku (Foto: Screenshot/FK Kozara)
Već smo navikli da na terenima širom Bosne i Hercegovine svjedočimo brojnim sudijskim lakrdijama, a najnovija dolazi s utakmice Prve lige RS između Romanije i Kozare na Palama.

Zvaničnim saopćenjem se nakon utakmice odigrane prošlog vikenda oglasio FK Kozara, koji je poražen sa 2:1, a objavili su snimke spornih trenutaka.

Posebno pažnju prilači zaista nevjerovatan penal koji je dosuđen za Romaniju, pošto je sudija Stefan Bokić iz Bileće tada umjesto na korner pokazao na bijelu tačku.

Defanzivac je uklizao i izbio loptu u korner, koji je čak jedan od gostujućih nogometaša krenuo i da izvede, a onda je Bokić pokazao na penal i sve ostavio u nevjerici.

Snimak skandalozno dosuđenog jedanaesterca možete pogledati na ovom linku, a u nastavku prenosimo saopćenje FK Kozara:

"Nismo se oglašavali do sada, međutim, utakmica odigrana u subotu je sramota za fudbalski sport, odnosno suđenje na istoj i ljudi koji su u tome učestvovali. Pregledom snimka utakmice ustanovili smo da je FK Kozara drastično oštećen. Nakon našeg vodstva, dosuđen je prvi kazneni udarac za protivničku ekipu na koji se nismo žalili a koji isti nisu realizovali. Tokom drugog poluvremena, je nastao očigledan atak na naš klub o čemu svjedoče snimci sa utakmice koje Vam šaljemo u prilogu. Nakon izjednačenja protivnika nastala je prava 'hajka' na nas, gdje su naši igrači dobili ukupno 8 kartona iz nama neznanih razloga iako je baš protivnik iskazao maksimalnu grubost na terenu i van njega.

U 77. minutu, kod prodora protivničkog igrača, fudbaler Kozare je klizećim startom izbacio loptu u korner i igrači Romanije su krenuli da ga izvedu, međutim, iz samo njima poznatih razloga, sudije su dosudile kazneni udarac za domaćina iako je evidentno da nikakvog prekršaja nije bilo. Isto tako, na samom kraju utakmice kod prekida za naš tim, protivnički igrač je laktom u glavu udario igrača FK Kozara, gdje se nijedan od sudija nije oglasio a evidentno je da je postojao kazneni udarac za FK Kozara i direktni crveni karton protivničkom igraču.

U prilogu Vam šaljemo i snimke spornih situacija kako biste se i Vi i cjelokupna javnost upoznala sa svim. Takođe, pored izuzetno grube igre od strane igrača Romanije, tokom cijele utakmice su bile prisutne provokacije i drsko ponašanje službenih predstavnika domaćina od kojih nismo bili zaštićeni.

Naglašavamo da ovo nije prvi put tokom druge polusezone da se ovakve stvari dešavaju, gdje sudije na kraju utakmice dobiju slabu ocjenu a naš klub ostane kažnjen I bez bodova", piše, između ostalog, u saopćenju FK Kozara.

Romanija je s tri boda osvojena na ovom meču pobjegla iz opasne zone i sada je 13. na tabeli s 27 bodova, dok je Kozara na 8. mjestu sa 34 boda.