Javlja RMC
5

Sudija zbog tehničkog problema s VAR-om nije pregledao kontroverzni penal nad Suarezom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Barcelone razbila je Lyon u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 5:1 te su osigurali prolazak među najboljih osam ekipa Evrope, ali penal kojim je Blaugrana stigla u vodstvo izazvao je mnogo kontroverzi nakon meča.

Naime, Luis Suarez izborio je penal u 18. minuti nakon duela s Jasonom Denayerom, a arbitar Marciniak je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Lionel Messi koji je elegantno "panenkom" loptu poslao u mrežu za vodstvo Barcelone od 1:0.

Ipak, penal je nakon meča izazvao mnogo kontroverzi, a pojedini evropski mediji pišu o tome da sudije u VAR sobi, koji su bili zaduženi da pregledaju spornu situaciju, zbog tehničkih problema nisu uspjeli javiti glavnom arbitru o čemu se radi.

Kada se pogleda usporeni snimak, jasno se vidi da je Suarez taj koji je nagazio svog protivnika, nakon čega je pao na travnjak i sudija je svirao penal, a bilo je iznenađenje vidjeti da sudija nije još jednom pregledao ovu situaciju. RMC iz izvora bliskih UEFA-i piše da su u VAR sobi imali tehnički problem.

Barcelona je na kraju slavila rezultatom 5:1 i osigurala je prolazak u četvrtfinale, a o ovom penalu sigurno će se još puno pričati.