Evropska liga
19

Sudija "ukrao" pobjedu Romi u Rimu, Vučica u 93. minuti iz penala primila gol

K. H.
(Foto: AFP)
Ekipa Rome još jednom je razočarala svoje navijače, a Vučice je večeras u Rimu u meču 3. kola grupne faze Evropske lige nakon primljenog pogotka u 95. minuti ostala bez pobjede protiv Borussije M'gladbach (1:1).
Roma je odlično otvorila meč protiv gostiju iz Njemačke, od prve minute su preuzeli kontrolu nad loptom i bili su bolji tim, a u vodstvo stižu u 32. minuti kada Zaniolo kada pogađa za 1:0.

U prvom poluvremenu pogodak za Romu postigao je i Edin Džeko, ali je on poništen zbog opravdanog ofsajda, a do kraja prvog poluvremena mreže se više nisu tresle i na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Rome od 1:0.

U drugom poluvremenu rimski tim je čuvao stečenu prednost i činilo se da će doći do pobjede, a onda u 92. minuti sudija Collum pokazuje na bijelu tačku, svira nepostojeći penal za Borussiju jer je Smallinga lopta pogodila u lice, a Stindl taj poklon nije odbio i donio je svom timu vrijedan bod iz Rima.

Edin Džeko na terenu je proveo svih 90 minuta, što je dokaz da se Dijamant u potpunosti oporavio od povrede jagodične kosti i da će rimski klub moći računati na njega u naredenim mečevima.

U ostalim mečevima AZ Alkmaar je razbio Astanu na svom terenu rezultatom 6:0, dok je Bašakšehir u Turskoj bio bolji od Wolfsbergera sa 1:0. Beškitaš je na svom terenu izgubio od Brage sa 2:1, a domaći poraz doživio je i CSKA iz Moskve koji je izgubio od Ferencvaroša.

Porto i Rangers odigrali su susret bez pobjednika (1:1), dok je Qarabag remizirao sa APOEL-om sa 2:2. Young Boys je na svom terenu bio bolji od Feyenoorda sa 2:0, a meč St.Etiennea i Oleksandriyje završen je rezultatom 1:1.