Nogomet
0

Sudija: Stoichkov me nazvao i prijetio mi

Totalsport
Hristo Stoichkov
Hristo Stoichkov
Trenera nogometaša Liteks Loveča, Bugarina Hrista Stoichkova (46), tereti se za vrijeđanje i prijetenje sucu nakon dvoboja bugarskog prvenstva protiv Slavije iz Sofije igranog prošle subote.

Bugarski sudija Bogomil Marinov (34) rekao je medijima kako je predao policijsku prijavu protiv Stoichkova nakon što ga je nekadašnji nogometaš Barcelone nazvao tri dana nakon tijesne utakmice koju je Liteks dobio 1-0.

"Nazvao me u utorak navečer, predstavio se i počeo me vrijeđati i prijetiti mi. Rekao mi je da je to bila moja posljednja utakmica kao sucu", požalio se Marinov Udruženju bugarskih sudija.

Marinov, koji je dodao da je nakon incidenta odlučio prestati se baviti suđenjem, pokazao je drugi žuti karton Liteksovom napadaču Marcelu Nicasiju rano početkom drugog poluvremena nakon minimalnog kontakta sa Slavijinim braničem Danielom Zlatkovim. Prvi mu je žuti karton pokazao zbog skidanja dresa prilikom proslave gola u prvom poluvremenu.

"Odlučio sam prekinuti sa svojim profesionalnim suđenjem, ali nogomet volim toliko da ne mogu zamisliti život bez njega. Nastavit ću raditi u ameterskom nogometu iako znam da je razlika u plaćama velika", dodaje Marinov.

Najbolji bugarski nogometaš svih vremena odbacio je optužbe:

"Neću komentirati takve optužbe bez osnove. Samo ću reći da otkako sam se vratio u Bugarsku i preuzeo klupu Liteksa, da pokazujem puno više tolerancije prema sudijama nego kada sam bio nogometaš".