Uzeo kolegin identitet
0

Suspendirani bugarski sudija radio pod lažnim imenom

Totalsport
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Luchezar Yonov, suspendirani bugarski sudija, ove je sedmice uprkos zabrani rada sudio prijateljski susret između Werdera i AZ Alkmaara koji je odigran u srijedu u Beleku.

Prema izvještajima bugarske nacionalne televizije BNT-a Yonov je to učinio preuzevši identitet svog sunarodnjaka Raicha Raicheva koji nema zabranu suđenja izrečenu od strane sudijske komisije pri Bugarskom nogometnom savezu (BFU).

"Ova priča uvjerila nas je da je naša odluka prošle godine bila ispravna", rekao je predsjednik sudijske komisije BFU-a Kostadin Kostadinov. Yonov i njegovi pomoćnici Petar Tarulov i Emil Mitev bili su među suspendiranim sudijama zbog arbitriranja u utakmicama u Južnoj Americi bez prethodnog odobrenja BFU-a.

"Poduzet ću potrebne mjere kako bih očistio svoje ime. Ovo što su napravili bilo je tako podmuklo", komentirao je Raichev. Inače, utakmica Werdera i Alkmaara završila je 2-1 pobjedom sastava iz Bremena.

"Pročitao sam neke izvještaje i vidio sam da je bilo deset minuta dodanog vremena, kontroverzan penal i slobodan udarac u devetoj minuti sudijske nadoknade", dodao je Kostadinov jasno aludiravši na regularnost odigrane utrakmice.

BFU je o spomenutom incidentu informirao UEFA-u, krovnu organizaciju evropskog nogometa.