Snimak obišao region
94

Sudija Poprženović dobio najgoru ocjenu u historiji bh. nogometa nakon lakrdije u Bihaću

H. H.
Protesti nogometaša Radnika nakon jedne od spornih odluka (Foto: NS BiH)
Protesti nogometaša Radnika nakon jedne od spornih odluka (Foto: NS BiH)
U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH je održana sjednica Komisije za sudije i suđenje NS FBiH na kojoj je vršena analiza utakmica 27., 28. i 29. kola m:tel Prve lige FBiH.
Između ostalog, izvršena je analiza suđenja sa utakmice 28. kola između NK Jedinstvo Bihać i FK Radnik Hadžići, na kojoj je u centru pažnje bio sudija Haris Poprženović, koji je režirao preokret i domaćem timu nakon zaostatka od 3:1 donio pobjedu od 5:3.

"Sabrana djela" sudije Harisa Poprženovića obišla su region i kao što to obično s nama biva, bh. nogomet još jednom je na površinu izbacio utakmicu koja s razlogom budi sumnju u regularnost samog takmičenja i dovodi u pitanje smisao sporta.

Sudija Haris Poprženović je sa svojim pomoćnicima iz Zenice Sahibom Smrikom i Selminom Osmačevićem napravio totalni cirkus od nogomete utakmice, a na kraju je svojim odlukama direktno pomogao domaćoj ekipi da dođe do pobjede.

Nakon detaljne analize suđenja sa navedene utakmice, Komisija za sudije i suđenje NS FBiH smanjila je ocjenu glavnom sudiji na 7,0, a sudiji prvom asistentu na 7,4.

Shodno odredbama Pravilnika o sudijama i suđenju NS/FS BiH predloženo je skidanje glavnog sudije i sudije prvog asistenta sa liste sudija m:tel Prve lige Federacije BiH.


Ekspresno se oglasio i Radnik iz Hadžića, koji je podržao odluku Komisije za sudije i suđenje NS FBiH.

"Ocjena 7,0 za sramotno suđenje Harisa Poprženovića najgora je u historiji bh. nogometa, a on je tu ocjenu i zaslužio nakon što je sramotnim odlukama bacio ljagu na nogomet u ovoj zemlji.

Stoga, naš klub pozdravlja odluku Komisije za sudije i suđenje, koja se potrudila da takva sramota bude adekvatno kažnjena.

Iskreno se nadamo da će prijedlog Komisije biti usvojen te da će Poprženović i njegov pomoćnik Smriko biti skinuti s liste. Komisija za sudije i suđenje čine Semir Kaplan, kao predsjednik te Slavko Zovkić, Hajrudin Gobeljić i Josip Marjanović", saopćeno je iz FK Radnik Hadžići.