John Pantsil
0

"Sudija nam je Suarezovu ruku trebao priznati kao gol"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Vlastitu je ogorčenost ispadanjem ganske nogometne reprezentacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Urugvaja izrazio desni bočni igrač afričke ekipe John Pantsil (29).

Posebno je Pantsila uzrujao potez Luisa Suareza, koji je u samoj završnici drugog produžetka rukom spriječio siguran pogodak Dominica Adiyiaha, te time i siguran prolaz Afrikanaca u polufinale; Asamoah Gyan je nakon toga promašio penal iz igre, a Ganci potom ispali nakon slabijeg izvođenja penala.

"Suarez je varalica. Ako lopta ide u gol i niste u dobroj poziciji da biste je izbili, ne biste smjeli koristiti ruke da to učinite. Ako lopta ide u gol i igrač igra rukom na nju da bi je zaustavio, znači da je svjestan što radi", rekao je Pantsil pobrkavši potom i pravila nogometne igre:

"Sudija nije donio dobru odluku. Trebao je dosuditi gol. Bilo je deset sekundi do kraja, a crveni karton nije mijenjao ništa. Za takvo varanje nema prikladne kazne. Možda da je do kraja bilo još 45 minuta, ali ovako, deset sekundi prije kraja, nismo imali šanse."