Porto je "miljenik sreće"
66

Sudija kao tajni agent: Umjesto VAR-a, telefon u ruci, diskutabilan penal i gol u 109. minuti

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometaši Porta izbjegli su poraz protiv Arouce i to zahvaljujući golu za izjednačenje koji su postigli, ni manje ni više, nego u 19. minuti sudijske nadoknade.

Ne viđa se svaki dan da ekipa do gola vrijednog jednog boda dolazi u 109. minuti igre, a da sve bude još zanimljivije, desilo se to poslije promašenog penala.

A scena koja će s ove utakmice posebno obići svijet desila se pet minuta prije gola za izjednačenje, kada je sudija Miguel Nogeuiera pri rezultatu 1:0 za goste dobio poziv iz VAR sobe, no kada je došao pred monitor, tehnologija je zakazala i ubrzo je dobio telefon.
Nakon razgovora, sudija je odlučio svirati penal za popularne "Zmajeve", no kada je Galeno preuzeo odgovornost, promašio je i činilo se da je tu kraj nadanja za Porto i da će doživjeti novi poraz.

Ipak, tu nije bio kraj i utakmica je trajala još nekih desetak minuta, a u 109. minuti, kada se činilo da Porto gubi utakmicu, Evanilson je uspio poslati loptu u mrežu.

VAR tehnologija je u međuvremenu proradila i nakon pregledavanja snimka, na kojem se "golim okom" vidi da je ofsajd očigledan, sudija je pokazao na centar.

Tabela:

Standings provided by Sofascore