Nogomet
0

Sudar Reala i Juventusa, Džekin Manchester City gostuje kod Rahimićevog CSKA

Piše: D. B.
Igrači Real Madrida na treningu (Foto: AFP)
Igrači Real Madrida na treningu (Foto: AFP)
Večeras se igraju utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka u okviru grupa A, B, C i D. Posebno zanimljiva utakmica svakako će biti susret Real Madrida i Juventusa, a moguć je i okršaj bh. reprezentativaca Elvira Rahimića i Edina Džeke, s obzirom na to da se u grupi D sastaju CSKA Moskva i Manchester City.

Grupa A

Bayer Leverkusen - Shakhtar Donetsk

Razlika između Shakhtara i Bayera je samo jedan bod, Ukrajinci su na prvom, a Bayer na trećem mjestu. Oba kluba pomno prate šta radi ove sezone neuvjerljivi Manchester United i traže šansu za plasman u nokaut fazu. Njihov večerašnji međusobni duel im mnogo znači, a eventualna pobjeda bi značila mnogo u toj borbi, s obzirom na to da United ima četiri boda. U ekipi Bayera očekujemo nastup bh. reprezentativca Emira Spahića.

Manchester United - Real Sociedad

Manchester United je zakazao u Premierligi, a utisak želi popraviti u Ligi prvaka. Prilika za to je utakmica na Old Traffordu protiv Real Sociedada, koji nakon dva odigrana kola nema nijedan bod. Španskoj ekipi je ovo posljednja šansa da se uključi u borbu sa ostalim konkurentima u grupi, a United nije nimalo lak zadatak.

  1. Shakhtar Donetsk 4
  2. Manchester United 4
  1. Bayer Leverkusen 3
  2. Real Sociedad 0

Grupa B

Real Madrid - Juventus

Real Madrid je u dobroj formi kada je riječ o Ligi prvaka. Kraljevi nakon dva kola imaju 6 bodova, a u goste im u 3. kolu stiže Juventus, koji je drugi sa dva osvojena boda. Madriđani se namjeravaju dokazati protiv snažnog protivnika, dok je Juventus ovog vikenda pokazao slabost u Seriji A i doživio prvi poraz u sezoni. Ekipa iz Torina mora dati sve od sebe, jer bi vrlo lako mogli ozbiljno zaprijetiti Kopenhagen ili Galatasaray, ekipe koje imaju po jedan bod.

Galatasaray - Kopenhagen

Galatasaray i Kopenhagen imaju po jedan bod i u međusobnom susretu traže puni plijen s namjerom da se bore s Juventusom, prema svemu sudeći, za drugo mjesto, s obzirom na to da se ne čini kako će Real posustati i ispustiti prvu poziciju. Čak i ako ne uspiju u toj borbi, svaki bod će im biti važan za osvajanje treće pozicije i nastavak takmičenja u Evropskoj ligi na proljeće.

  1. Real Madrid 6
  2. Juventus 2
  3. Kopenhagen 1
  4. Galatasaray 1

Grupa C

Anderlecht - PSG

Anderlecht je loše počeo u ovoj sezoni Lige prvaka i nema nijedan bod, a sada dočekuje supersnažnu ekipu PSG-a, koja ima maksimalan učinak. Parižani će svakako ići na pobjedu kako bi se učvrstili na prvoj poziciji, dok Anderlecht za osvajanje bodova mora napraviti pravo čudo.

Benfica - Olympiacos

Ova dva kluba imaju po tri boda i do kraja grupne faze će se vjerovatno boriti za drugu poziciju. Ko će u tome uspjeti, ostaje da se vidi, a prva naznaka bi mogao biti upravo ishod njihovog večerašnjeg međusobnog susreta.

  1. PSG 6
  2. Olympiacos 3
  3. Benfica 3
  4. Anderlecht 0

Grupa D

CSKA Moskva - Manchester City

CSKA našeg Elvira Rahimića ima tri boda iz dva kola, a veoma težak zadatak Ruse očekuje na njihovom terenu, jer im dolazi Manchester City, ekipa koja također ima tri boda i želi jednu od pozicija koje vode u nokaut fazu. Prva se čini daleko s obzirom na supersnažni Bayern, tako da se druga mora osigurati što prije. CSKA će svakako tražiti svoju šansu, a koliko je realan plasman u nokaut fazu, ostaje da se vidi. U ekipi Građana očekujemo nastup bh. reprezentativca Edina Džeke, a moguće je da će za CSKA tokom utakmice zaigrati i naš Elvir Rahimić. Engleski tim je svakako favorit, ali borbeni Rusi se ne planiraju lako predati.

Bayern - Viktoria Plzen

Evropski prvak Bayern Munchen igra onako kako se i očekuje, šampionski, a relativno lagan zadatak za Bavarce je ekipa Viktorije, koja nema nijedan bod i autsajder je u grupi. Sve osim tri boda Bayerna bi bilo ogromno iznenađenje.

  1. Bayern Munchen 6
  2. Manchester City 3
  3. CSKA Moskva 3
  4. Viktoria Plzen 0

Sve utakmice počinju u 20:45 sati, osim susreta CSKA Moskva - Manchester City koji je na programu u 18 sati, a najzanimljiviju utakmicu Real Madrid - Juventus možete u direktnom prenosu gledati na televiziji OBN.