Premijer liga BiH
3

Sudar dvije vodeće ekipe na Tušnju, Željezničar vreba priliku za preuzimanje prvog mjesta

E. B.
Detalj sa prošlosezonskog meča Tuzla City - Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj sa prošlosezonskog meča Tuzla City - Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Danas se igraju prve četiri utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem ćemo vidjeti duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli.

Tuzla City će na Tušnju dočekati Sarajevo, a uloga blagog favorita pripada aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine.

"Čim ima toliko bodova, Tuzla City sigurno ima i kvalitet. Nema sumnje da će biti silno motivisani da nas pobijede. Iako smo imali problema u Ljubuškom, uspjeli smo da odmorimo neke igrače, koji će biti spremni za igru. Na njima je da pokažu koliko su se uspjeli osvježiti, odmoriti i pripremiti za utakmicu. Pokušat ćemo da odigramo što je moguće bolje i da napravimo što je moguće bolji rezultat. Tuzla City ima tri, četiri jako kvalitetna igrača na koje treba obratiti pažnju", poručio je strateg Sarajeva Husref Musemić koji zbog suspenzije neće moći sjediti na klupi Bordo tima.

"Oni su ozbiljna ekipa, s tradicijom, osvajači su duple krune i to poziva na opreznost. Poštujem njihove navijače, igrače i šefa stručnog štaba Musemića, ali se ne plašimo. U utakmicu ćemo ući hrabro i muški kao i do sada. Nema nikakvih kalkulacija. Sve što nam se pružilo i što nam je na dohvat ruke pokušat ćemo iskoristiti u svakom pogledu i da se održimo tu gdje jesmo", izjavio je trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković.

Trećeplasirani Željezničar će se nadati eventualnoj podjeli bodova na Tušnju kako bi večerašnjom pobjedom nad Radnikom mogao preuzeti prvo mjesto na tabeli.

"Šanse Željezničara i Radnika u ovom meču su u kvaliteti igrača koje posjedujemo i oni i mi. Znamo šta su njihove dobre strane, oni znaju naše, ali u nogometu to nije dovoljno da bi se ostvario dobar rezultat. Pokušat ćemo zaustaviti njihove najbolje segmente igre i pokazati svoje, a mislim da ako ih mi uspijemo zaustaviti kao zadnje dvije utakmice u Bijeljini, to bi bio dobar početak za nas. Ne mogu reći da igraju bolje ili lošije u odnosu na prije, ali činjenica je da imaju igrače sličnih karakteristika. Ako se budemo ponašali kao na prethodne dvije utakmice, pristupom i defanzivom, onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Radnik je pokazao i prošle i ove godine da može biti jako dobar protivnik ako nametne svoj stil igre", kazao je šef stručnog štaba Plavih Amar Osim.

Borac će u Banjoj Luci dočekati uzdrmani Široki Brijeg koji je dobio i trećeg trenera ove sezone nakon ostavki Goce Sedloskog i Denisa Ćorića, te će na gostujućoj klupi na Gradskom stadionu danas sjediti Toni Karačić.

Mladost će ugostiti Slobodu i pokušat će se dići iz opasne zone.

Parovi 9. kola:

subota:

Tuzla City - Sarajevo (16:30, Moja TV) Mladost - Sloboda (16:30) Borac - Široki Brijeg (19:00) Željezničar - Radnik (19:30, Moja TV)

nedjelja:

Zrinjski - Čelik (16:30, Moja TV) Zvijezda 09 - Velež (16:30, BHT)

Tabela: