Nema dovoljno dokaza
5

Sud donio odluku: Acerbi nije kriv za rasizam u slučaju Juana Jesusa

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Defanzivac Intera Francesco Acerbi proglašen je nevinim po optužbi za rasističko zlostavljanje stopera Napolija Juana Jesusa tokom utakmice italijanske Serie A.

Sudija Gerardo Mastrandrea je danas pročitao presudu koja je uslijedila nakon istrage tužiteljskog ureda Nogometnog saveza Italije, a koju je predvodio Giuseppe Chine. Oba nogometaša su ispitana u petak prošle sedmice.

Inter i Napoli su igrali utakmicu 17. marta (završeno 1:1), a Juan Jesus je optužio Acerbija za rastističku uvredu te je to prijavio i sudiji tog meča Federicu La Penni. Italijanski defanzivac je tvrdio ga je Jesus pogrešno razumio.

Acerbi je sada oslobođen optužbi te se očekuje da će izbjeći suspenziju na 10 utakmica. Tokom istrage su analizirani audio i video zapisi, kao i svjedočenja, a na kraju je ustanovljeno da dokaza o prekršaju nema.

Prema tvrdnjama medija, u Interu su bili bijesni na Acerbija te su bili spremni da prekinu saradnju na kraju sezone, no ovakav razvoj situacije bi mogao promijeniti stvari u njegovu korist.

Tridesetšestogodišnji Acerbi je upisao dva gola i dvije asistencije u 32 ovosezonska nastupa za Inter.