Nogomet
0

Sucu pet utakmica suspenzije zbog vađenja dva žuta istovremeno

Totalsport
Marco Antonio Rodriguez
Marco Antonio Rodriguez
U uzvratnoj utakmici finala doigravanja u meksičkoj Aperturi između Tigresa i Santosa sudac Marco Antonio Rodriguez u jednom je trenutku izvadio dva žuta kartona i pokazao ih istovremeno dvojici igrača.

Tigres je prošlog mjeseca slavio s ukupnih 4-1 i proslavio svoj prvi naslov nakon 29 godina. Uzvratna utakmica bila je puna tenzija, pa je sudac Rodriguez pokazao sedam žutih i tri direktna crvena kartona. U 56. minuti, odlučio se na potpuno nekonvencionalan potez, pa je izvadio dva žuta kartona i pokazao ih dvojici igrača istovremeno.

Na fotografiji je vidljivo kako je Santosovom igraču Carlosu Moralesu takav sučev potez bio vrlo smiješan. Međutim, u Meksičkom nogometnom savezu nisu imali razumijevanja za specifičan smisao za humor svog suca, te su ga suspendirali na pet utakmica. Glavni sekretar saveza objasnio je kaznu:

"Situacija u kojoj sudac istovremeno pokazuje dva različita žuta kartona nije u skladu s pravilima suđenja. Stoga akciju suca Rodrigueza tretiramo kao čin u kojem nije adekvatno reagirao na događaj koji se dogodio na igralištu i nije ga adekvatno sankcionirao", kazao je sekretar.