Nogomet
0

Suarezu sedam utakmica suspenzije zbog ugriza?

Totalsport
Iz redova Holandskog nogometnog saveza (KNVB) predložili su sedam utakmica zabrane nastupa za urugvajskog napadača Ajaxa Luisu Suareza.

Riječ je o predloženim sankcijama za bizaran incident čiji je Suarez bio glavni protagonist u subotnjem derbiju 15. kola holandskog prvenstva protiv PSV-a. Dogodilo se to u posljednjim trenucima dvoboja na Amsterdam Areni nakon što je zbog prekršaja isključen domaći veznjak Rasmus Lindgren.

Igrači oba tima počeli su se naguravati, a gužvu je iskoristio Suarez i zagrizao rame Otmana Bakkala, nakon što je ovaj prethodno nagazio njegovu nogu. PSV-ov nogometaš u nevjerici je pokazao sudiji tragove ugriza, ali Suarez se izvukao bez kartona.

Iako su iz Ajaxa kaznili Suareza zbog njegovog postupka s dvije utakmice suspenzije, u Holandskom nogometnom savezu odlučili su se i na prijedlog težeg sankcioniranja urugvajskog napadača koji je ove sezone u 13 utakmica Eredivisije upisao sedam golova i sedam asistencija.

Suarez ima pravo žalbe do danas (srijeda) u 15 sati, a ukoliko se odluči prihvatiti kaznu, to znači da će vrlo vjerovatno propustiti susrete protiv VVV-Venloa, NEC-a, Vitessea, Feyenoorda, AZ-a (Holandski kup), Utrechta i Brede. Konačan sud o kazni donijet će Disciplinska komisija KNVB-a u četvrtak.