Nogomet
0

Ajax suspendovao ''kanibala'' Suareza

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Vodstvo holandskog nogometnog velikana Ajaxa suspendovalo je svog urugvajskog napadača Luisa Suareza na dvije utakmice neigranja u Eredivisiji.

Suarez je u subotu bio protagonist bizarnog incidenta derbiju 15. kola holandskog nogometnog prvenstva između Ajaxa i PSV-a (0-0), koji se dogodio u posljednjim trenucima dvoboja na Amsterdam Areni nakon što je zbog prekršaja isključen domaći veznjak Rasmus Lindgren. Igrači obje ekipe počeli su se naguravati, a gužvu je iskoristio Suarez i zagrizao rame Otmana Bakkala. PSV-ov je nogometaš u nevjerici pokazao sucu tragove ugriza, ali Suarez se izvukao bez kartona.

No, zvijezda urugvajske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi ipak neće proći nekažnjeno. Ajax mu je izrekao suspenziju za dvije utakmice u holandskom prvenstvu, koja stupa na snagu nakon dvoboja ''kopljanika'' u Ligi prvaka protiv Real Madrida u utorak, a usto je Suarezu izrečena i novčana kazna. Ne navodi se o kojem je iznosu riječ.

Vodeći holandski dnevnik De Telegraaf prozvao je Suareza ''Ajaxovim kanibalom'', te je pozvao vodstvo Nizozemskog nogometnog saveza da ga primjereno kazni zbog neuobičajenog postupka. Za očekivati je da će Disciplinska komisija na osnovi video-zapisa to i učiniti.