Nogomet
4

Suarez: Moja porodica i ja patimo u Engleskoj, vrijeme je za promjenu

Totalsport
Luis Suarez  (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Nogometaš Liverpoola Luis Suarez bio je "gost" konferencije za novinare na okupljanju reprezentacije u Urugvaju, na kojoj je progovorio o svojoj budućnosti.

Španska Marca navela je ranije da je dogovor o transferu između Suarezovog agenta Perea Guardiole, brata Pepa Guardiole, i Realovog predsjednika Florentina Pereza postignut prije nekoliko sedmica, te da se još samo čeka pristanak Liverpoola. Suarez je već rekao da bi mu bilo teško odbiti Real, a sada je tu izjavu još dodatno "pojačao".

"Nemoguće je reći ne Real Madridu. Mislim da je vrijeme za promjenu idealno. U Engleskoj patim, jer me uglavnom gledaju kroz prizmu nekih mojih poteza, a ne toliko kao nogometaša", veli Suarez, te nastavlja;

"Teško mi je u Engleskoj, jako teško... Svako ima svoje granice i mislim da sam ja došao do svoje. Porodica mi je najvažnija, no i ona pati", kaže Suarez čime jasno daje do znanja gdje nastavlja svoju karijeru, ukoliko ga Liverpool "pusti".

"Trenutno sam dio velikog kluba. No i u njemu su svjesni kakvom sam maltretiranju engleskih medija izložen."

Suarezov ugovor s Liverpoolom, koji vrijedi do 2018. godine, uključuje i odštetnu klauzulu u visni od 40 miliona funti (oko 47miliona eura), što je cijena koju engleski velikan nije spreman spustiti jer se ne želi odreći usluga Urugvajca.