La Liga
45

Suarez i Paulinho sa po dva pogotka donijeli pobjedu Barceloni protiv Deportiva

Piše: K. H.
Ekipa Barcelone slavila je protiv Deportiva u meču 16. kola španske La Lige na svom terenu rezultatom 4:0.

Deportivo je otvoreno počeo utakmicu i u prvih 15-ak minuta imali su nekoliko izglednih situacija ispred gola Barcelone, a nakon što nisu postigli pogodak, kazna je uslijedila na drugoj strani. Igrala se 29. minuta kada je Lionel Messi nesebično uposlio Suareza, a Urugvajac bez većih problema loptu šalje u praznu mrežu za vodstvo svoje ekipe.

Domaći su nastavili s napadima nakon prvog pogotka, pa su u 41. minuti preko Paulinha postigli i drugi pogodak. Neposredno prije toga Messi je pogodio stativu, a lopta koja se odbila stigla je pravo na nogu Brazilcu koji je lagano postigao gol.

Prije kraja prvog poluvremena desila se veoma zanimljiva situacija u kaznenom prostoru Deportiva. Lusi Suarez je rabonom postigao pogodak, a glavni sudija meča Lahoz odmahnuo je rukom te odlučio da lopta nije prešla gol-liniju. Ovo je treći put u razmaku od godinu dana da se Barceloni zbog istog razloga nisu priznali pogoci, a prije toga katalonski klub oštećen je protiv Betisa i Valencije.

Pitanje pobjednika riješeno je već na početku drugog poluvremena. Sjajnu asistenciju Sergija Roberta dočekao je Luis Suarez kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu za 3:0.

Lionel Messi imao je priliku u 70. minuti da s bijele tačke poveća vodstvo Barcelone, ali mu je golman Deportiva sjajno odbranio udarac, ali samo pet mintua nakon toga Paulinho postiže novi gol i postavlja konačnih 4:0.

Treba napomenuti da je Messiju prije početka utakmice uručena Zlatna kopačka.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Tabela: