Vlatko Glavaš za Sarajevo-x.com
0

"Stvari u vezi Saveza će se riješiti do polovine maja"

Razgovarao: E. Isanović
Vlatko Glavaš
Vlatko Glavaš
Predstavnici UEFA-e započeli su razgovore sa pojedinim sportskim radnicima iz BiH kako bi se formirao Komiteta za normalizaciju koji će UEFA i FIFA nametnuti suspendiranom Nogometnom savezu BiH. U mnogim kombinacijama spominje se ime Vlatka Glavaša, koji je igrao za državni tim u najtežim trenucima. Osim toga, bio je asistent nekadašnjem selektoru bh. reprezentacije Blažu Sliškoviću.

"Još uvijek me nije niko kontaktirao. Međutim, očekujem da se to desi u narednim danima. Vidim da mnogi mediji spominju moje ime. Mogu samo reći da sam spreman da pomognem. Aktuelna situacija nije dobra, ali će se uskoro stvari riješiti. Najviše mi je žao reprezentacije i klubova", kazao je Glavaš za Sarajevo-x.com.

Na pitanje do kada bi suspenzija mogla biti na snazi, nekadašnji nogometaš Fortune iz Düsseldorfa je odgovorio:

"Najkasnije do polovine maja. To je krajnji rok. Predstavnicima UEFA-e nije stalo da Savez bude pod suspenzijom. Oni će dati sve od sebe da se ovo završi na obostrano zadovoljstvo. Mislim da u novom savezu, osim sportskih ličnosti, trebaju sjediti sposobni menadžeri, ljudi koji govore strane jezike i koji mogu biti od koristi. Možete primjetiti da savezi iz našeg okruženja mnogo bolje kotiraju u evropskoj krovnoj nogometnoj kući. Treba učiniti sve da i mi imamo bolji uticaj".

Bivši reprezentativac BiH je podvukao kako je iznenađen izjavom Karla-Heinza Rummeniggea.

"On je kritikaovao FIFA-u i UEFA-u zbog suspenzije NSBiH. To me prijatno iznenadilo. Nijemci izuzetno cijene našu reprezentaciju", izjavio je na kraju naš sagovornik.