{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"FIFA i UEFA neće suspendovati BiH"

S
31.3.2011. u 15:25
0
131
"FIFA i UEFA neće suspendovati BiH"
0
"FIFA i UEFA neće suspendovati BiH"
Mevludin Duvančić
Mnogi s nestrpljenjem očekuju petak i zvaničnu odluku FIFA-e i UEFA-e u vezi sa suspenzijom Nogometnog saveza BiH. Ljudi koji, nažalost, vode politiku Saveza učinili su sve da fudbal u BiH umre, u svakom smislu riječi.
Odluka o suspenziji BiH tako je za evropsku i svjetsku fudbalsku asocijaciju postala samo pitanje formalnosti, nakon što protivnici fudbala okupljeni oko NSBiH nisu željeli usvojiti novi statut i jednog predsjednika.

I dok svi čekamo i zvaničnu suspenziju, među nama ima i onih koji još vjeruju da će fudbal u BiH proći bez kazne. Jedan od njih je parapsiholog Mevludin Duvančić, koji je, kako navodi, dosad nekoliko puta davao tačne prognoze u vezi sa bh. fudbalom.

"Moje su se prognoze nekoliko puta dosad pokazale tačnim. Predvidio sam, naprimjer, da će FK Sarajevo osvojiti titulu, ili da Zrinjski neće napustiti društvo najboljih. Također, rekao sam i da nije bilo svađe između bivšeg selektora Miroslava Ćire Blaževića i Zvjezdana Misimovića, te prognozirao prolazak Portugala, koji je po svemu, nažalost, morao proći dalje. Moje prognoze nisu uvijek najbolje za sve, ali su tačne", kaže Duvančić.

Ima, naravno, naš sagovornik, kojeg nerijetko oslovljavaju "balkanski Nostardamus", i prognozu u vezi s prijetećom suspenzijom NS BiH.

"Bez obzira na okolnosti - nećemo biti suspendovani. To će se možda desiti sutra, međutim, FIFA i UEFA će u kratkom roku naći rješenje i nametnuti svog čovjeka koji će doći na čelo Saveza. Tako, mogu reći da će fudbal u BiH opstati, ali, nažalost, ne vidim da ćemo u skorijoj budućnosti postizati značajnije uspjehe na evropskoj i svjetskoj fudbalskoj sceni", zaključio je Duvančić razgovor za Sarajevo-x.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: