Nogomet
8

Sturridge i Henderson dvostruki strijelci u pobjedi Liverpoola

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Liverpoola teško su svladali Swansea na Anfieldu 4:3 u susretu 27. kola Premierlige koji je ponudio čak trojicu dvostrukih strijelaca.

Liverpool je s ukupno 70 postignutih golova postao najefikasnija momčad u Premiershipu. Zabio je jedan gol više od Manchester Cityja, koji, doduše, ima utakmicu manje.

Redsi su poveli već u trećoj minuti kada je Daniel Sturridge odlično iskoristio jednu dugu loptu Sterlinga i matirao gostujućeg golmana Vorma. Jordan Henderson je udarcem van šesnaesterca povisio na 2:0 u 20. minuti. Međutim, momčad Swanseaja, koju je vodio Brendan Rodgers prije prelaska na klupu Liverpoola, vratila se u utakmicu vrlo brzo. U 23. minuti je bivši Liverpoolov igrač Jonjo Shelwey zabio udarcem van šesnaesterca, a lopta se odbila od prečke u mrežu. U 26. minuti je Wilfried Bony poravnao na 2-2.

Ipak, domaćini su prije poluvremena zabili još jedan gol. Sturridge je bio strijelac glavom nakon ubačaja Luisa Suareza s lijeve strane. Sturridge je stigao do brojke od 18 golova ove sezone u prvenstvu. Zabio je pet golova manje od vodećeg strijelca lige Suareza.

Bony je početkom nastavka iz slobodnog svojim drugim golom na utakmici izjednačio na 3-3. Ipak, Jordan Henderson je u 74. minuti pospremio jedan odbijanac u mrežu i donio važnu pobjedu Liverpoolu. Pridružio se Sturridgeu i Bonyju, te je i on postao dvostruki strijelac.

Loïc Remy zabio je u drugoj minuti sudijske nadoknade za domaću pobjedu Newcastlea protiv Aston Ville 1-0. Bio je to prvi Newcastleov gol u zadnjih pet prvenstvenih utakmica.

Premiership, 27. kolo:

Liverpool – Swansea 4-3 (Sturridge 3, 36, Henderson 20, 74 / Shelwey 23, Bony 26, 48 – 11m) Newcastle – Aston Villa 1-0 (Remy 90+2) Norwich – Tottenham (17.00)

Redoslijed: 1. Chelsea 60, 2. Arsenal 59, 3. Manchester City 57 (-1), 4. Liverpool 56, 5. Tottenham 50 (-1), 6. Manchester United 45, 7. Everton 45 (-1)…