Nogomet
1

Man. City remizirao sa Southamptonom, Džeko igrao 11 minuta

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
U subotnjim utakmicama 15. kola prve engleske nogometne lige bodove su na gostovanjima prosipali i Manchester City i Chelsea, što je iskoristio Liverpool, te se vratio na drugo mjesto premierligaške tabele.

Manchester City je gostovao kod Southamptona te se činilo da bi mogao nastaviti dobru formu rezultata ostvarenih u posljednje vrijeme na svom Etihadu. City je čak i poveo vrlo rano preko Sergija Agüera, koji je iskoristio prizemno ubacivanje s lijeve strane, te nespretnost domaćih stopera pokraj kojih je lopta prošla sve do druge strane peterca, gdje ju je prizemnim udarcem u mrežu poslao najbolji strijelac "građana".

Rezultat se nije mijenjao sve do 42. minute, kada je sjajnim potezom Talijan Osvaldo postavio konačan rezultat. Rođeni Brazilac je na lijevo strani kaznenog prostora gostiju "zaljuljao" svog odbrambenog igrača, a potom unutarnjom stranom kopačke "zafrknuo" loptu preko vratara Costela Pantilimona u suprotne rašlje.

Chelsea je gostovao kod Stoke Cityja i izgubio rezultatom 3-2. I ovdje su gosti rano poveli preko Andrea Schürrlea, no u završnici prvog poluvremena i u prvih pet minuta nastavka domaćin je golovima Petera Croucha i Stephena Irelanda okrenuo rezultat u svoju korist. Vodstvo Stokea trajalo je svega tri minute, jer je Schürrle svojim drugim pogotkom poravnao na 2-2.

Činilo se da će susret završiti remijem, no Oussama Assaidi, Stokeov džoker s klupe za rezerve, pogodio je u 90. minuti, nakon što je preko svoje lijeve strane prošao Branislava Ivanovića, te potom savršeno pogodio za 3-2.

Jedini koji nije pokleknuo u subotnjim dvobojima je Liverpool, koji je na svom Anfieldu s 4-1 nadigrao West Ham. Zanimljivo, susret su obilježila čak tri autogola, dva u mreži West Hama i jedan u mreži domaćina. Liverpool je poveo u završnici poluvremena autogolom Guyja Demela, da bi preko Mamadoua Sakha početkom nastavka udvostručio prednost.

No West Ham se vratio u igru preko Martina Škrtela koji je u pokušaju spriječavanja da suparnički igrač dođe do lopte, istu ugurao u vlastitu mrežu. No dvama novim pogocima Luisa Suareza i autogolom Joeyja O'Briena, "redsi" rješavaju pitanje pobjednika.

Liverpool je nakon kikseva Chelseaja i Manchester Cityja ponovno izbio na drugo mjesto prvenstvene tabele s 30 bodova, četiri manje od vodećeg Arsenala, koji tek treba odigrati svoj susret 15. kola.

Premierliga, 15. kolo:

Manchester United – Newcastle 0-1 (Cabaye (61) Crystal Palace – Cardiff City 2-0 (Jerome 6, Chamakh 57) Liverpool – West Ham 4-1 (Demel 42-ag, Sakho 47, Suarez 81, O'Brien 84 / Škrtel 66) Southampton – Manchester City 1-1 (Osvaldo 42 / Agüero 10) Stoke City – Chelsea 3-2 (Crouch 42, Ireland 50, Assaidi 90 / Schürrle 9, 53) West Bromwich – Norwich 0-2 (Hooper 13, Fer 89) Sunderland – Tottenham  (kasnije)

Redoslijed: 1. Arsenal 34 (14 utakmica), 2. Liverpool 30 (+1), 3. Chelsea 30 (+1), 4. Manchester City 29 (+1), 5. Everton 27...