Utakmica svih utakmica
0

Strašna Barcelona petardom "počastila" nemoćni Real

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U utakmici svih utakmica, okršaju istinskih rivala, Barcelona je savladala Real Madrid na stadionu Nou Camp sa 5:0 čime je izborila prvo mjesto na tabeli i tako povećala svoje šanse za osvajanjem naslova prvaka.

Barcelona je utakmicu u potpunosti odigrala u svom stilu. Na terenu su bili smireni, veći dio susreta su držali loptu u svom posjedu, ozbiljno prijeteći Ikeru Casillasu.

Iako su igrači "Blaugrane" najavljivali ofanzivu od samog početka, bilo je teško vjerovati da će već u 18 minuta meča postići dva gola.

Xavi se u 10. minuti odlično snašao i sa nekoliko metara pogodio mrežu nemoćnog Casillasa za eksploziju veselja na Nou Campu.

Tek što se Realova mreža prestala tresti na scenu je stupio David Villa, veliko ovogodišnje pojačanje tima iz Katalonije. Odlično je odigrao na lijevoj strani odakle je ubacio loptu u peterac gdje se najbolje snašao Pedro i postigao gol za velikih 2:0.

U drugom poluvremenu na scenu su stupili Messi i Villa. Prvi je asistirao, a drugi rutinski pogađao za uvjerljivu pobjedu Barcelone.

U 55. minuti Messi je prvi put asistirao, a Villa rutinskim golom pokazao da je veliko pojačanje za Guardiolin tim.

Tri minute nakon toga ponovo su u istim ulogama bili Argentinac i Španac. Nakon još jedne odlične akcije i asistencije Messija Villa je ponovo pogodio.

U sudijskoj nadoknadi tačku na i velike pobjede stavio je Jeffrean koji je ušao nekoliko minuta ranije.

Igrači Reala nisu baš najbolje podnosili Barceloninu dominaciju pa je čak sedam igrača dobilo žuti karton, a na kraju meča je isključen Sergio Ramos zbog udaranja saigrača iz reprezentacije Puyola.