Primera
0

VIDEO / Barcelona opet uvjerljiva, Villa postigao 150. prvenstveni gol

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone pokazali su se u dobrom izdanju i u utakmici 18. kola španskog prvenstva. Na gostovanju kod Deportiva na Riazoru slavili su 4-0.

Bila je to deveta gostujuća pobjeda "katalonskoga ponosa" u jednako toliko utakmica, a i ova je nosila potpis najboljeg na travnjaku, Argentinca Lionela Messija. Uz jedan gol, a postigao ga je krasno izvedenim slobodnim udarcem za 2-0 u 51. minuti, Messi je asistirao za još dva.

Prvo je uposlio Davida Villu koji je iskosa s desne strane matirao Aranzubiju u 26. minuti, a potom i Pedra koji je zabio za konačan rezultat u 80. Na 3-0 samo dvije minute prije Messijeve četrnaeste prvenstvene asistencije na listu strijelaca upisao se i Andres Iniesta lijepim dalekometnim udarcem.

Dodajmo ovome da je Messijev gol bio osamnaesti u njegovoj šesnaestoj utakmici u dosadašnjem dijelu sezone u Primeri, a da je Villa u subotu postigao svoj 150. u utakmicama španskog prvenstva. Za Zaragozu je zabio 31, za Valenciju 107, dok mu je ovo bio 12. u dresu Barcelone.

Dva je gola u razmaku od tri minute zabila Sevilla, vratila se od zaostatka 2-1 i u končanici svladala Sociedad 3-2. Ukupno gledajući Sevilli je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, a njom se momčad popela na deveto mjesto na tabeli koje sada drže s 26 bodova iz osamnaest odigranih utakmica.

Kanoute je za Sevillu zabio u 25. minuti poravnavši vrlo brzo nakon što je Diego Rivas doveo domaćina u vodstvo. Ipak, Sociedad je bio taj koji je na odmor otišao s prednošću budući da je Joseba Llorente zabio minuti prije kraja prvoga poluvremena.

U spomenutom preokretu zabili su Luis Fabiano (nakon korenera) u 63., a svoj drugi gol na utakmici je postigao samo dvije minute kasnije prizemnom loptom koja je i "očešala" stativu.

Bilbaov Javi Martinez pogodio je u 93. minuti gol glavom, također uz pomoć vratnice, kojim je donio bod svojoj ekipi na Rosaledi protiv Malage. Domaćina je u vodstvo doveo Martin Demichelis, januarsko pojačanje pristiglo iz Bayerna, u 81. minuti susreta.

Primera, 18. kolo, subota:

Deportivo - Barcelona 0-4 (Villa 26, Messi 51, Iniesta 78, Pedro 80) Real Sociedad - Sevilla 2-3 (Rivas 23, Llorente 44 / Kanoute 25, 65, Fabiano 63) Malaga - Athletic Bilbao 1-1 (Demichelis 81 / Martinez 90+3)

Tabela: Barcelona 49, Real Madrid 44, Villarreal 36, Valencia 31...